Elítélték a gyerekét a forró kocsiban felejtő házaspárt

Vágólapra másolva!
Hat hónapra ítélték Olaszországban azt a magyar házaspárt, amely kétéves kisfiát a parkoló autóban felejtette 2005 szeptemberében. A gyerek egy órán át szenvedett a napon.
Vágólapra másolva!

Féléves börtönbüntetésre ítélték azt a magyar házaspárt, amely vásárlás közben a tűző napon hagyta saját gyerekét. A most 21 éves nő és 28 éves férje egy ravennai téren parkolt le 2005. szeptember 12-én, egy különösen forró napon.

Vásárolni indult a pár, de a gyereket a hátsó ülésen hagyták a tűző napon. A parkolójegyet mindössze fél órára váltották, azonban valójában több mint egy óra múlva tértek csak vissza - idézte fel a történteket a Romagna Oggi című helyi internetes újság.

Egy közeli bár vendégei lettek figyelmesek a síró kisfiúra, és értesítették a rendőrséget. Nekik volt köszönhető, hogy nem történt tragédia: kimentették a kisfiút a forró bádogdobozból még azelőtt, hogy visszafordíthatatlanul megsínylette volna a gyermek egészsége.

A házaspár annak idején hazatérhetett Magyarországra, de Olaszországban vádat emeltek ellenük kiskorú veszélyeztetése miatt. Az internetes portál jelentéséből nem derül ki, hogy a vádlottak jelen voltak-e a bírósági tárgyaláson.