Belekavarodtak a BKV-pénztárosok a naptárba

Vágólapra másolva!
Több utas egy nappal rövidebb érvényességű bérletet kaphatott a BKV-jegypénztáraiban. A Népszabadság szerint ugyanis a pénztárosok nem tudták, mit kell tenni, ha 30 vagy 31 napos hónapról van szó.
Vágólapra másolva!

A BKV jegypénztársai sincsenek teljesen tisztában azzal, hogy meddig is szól az új havibérlet érvényessége - írja a Népszabadság. A lap szerint a zavart a 31 napos hónapok okozzák, több pénztárban ugyanis az eladók azt közölték, az utolsó napra nem érvényes a szelvény.

Hivatalosan azonban ez nem így van. Az eredeti elképzelés épp az volt, hogy a bérlet a naptárhoz igazodik, tehát annyi ideig érvényes a szelvény, ahány napos a bérlet. Az újítás része volt az is, hogy most már mindenki szabadon választott időpontban veheti meg a bérletet, tehát akár a hónap közepén is.

A BKV a Népszabadságnak megerősítette, hogy 31 napos hónapoknál 31, a 30 napos hónapoknál pedig 30 napig érvényesek a bérletek.

A cég szerint a zavart az okozhatta, hogy az új rendszer bevezetéséről csak december 20-án döntött a fővárosi közgyűlés, ezért tolódott az árusítás megkezdése is, így a pénztárosok nem tudtak elég gyakorlatot szerezni. Akik rövidebb érvényességű bérletet kaptak, azoknak a BKV kicseréli a szelvényt - közölte a cég.