Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bűnbánatában csak figyelmeztet a BKV

Vágólapra másolva!
Az új, január 1-től érvényes bérletrendszer miatt kialakult sorokra reagálva két nap türelmi időt ad az utasoknak a BKV. A közlekedési cég ellenőrei szombaton és vasárnap nem büntetik meg, csak figyelmeztetik a lejárt bérlettel utazókat.
Vágólapra másolva!

Két napig nem büntetik meg a BKV ellenőrei a lejárt bérlettel utazókat, január 6-án, vasárnap és január 7-én, hétfőn csak figyelmeztetik az utasokat - közölte a közlekedési társaság. A döntés azt követően született, hogy a cég nem készült fel kellően az új bérletrendszerre.

Szerda óta hosszú sorok kígyóznak a jegypénztáraknál, mivel 2008-tól újfajta bérleteket vezettek be, emelkedtek az árak is, és erről nem mindenkit tájékoztattak. A 30 napos szelvényt ráadásul ki kell töltenie a pénztárosnak, és ez is időt vesz igénybe.

2008 januárjától megszűntek az egy naptári hónapra érvényes bérletek, helyettük 30 naposak vannak, vagyis aki például ma vált bérletet, január 3-tól február 2-ig érvényes szelvényt kap. A teljes árú, 30 napos bérlet ára 8250 forintra emelkedett. Az [origo] korábbi tapasztalatai szerint azonban a legtöbben a megszokott módon januári bérletet kérnek, mire a pénztáros kénytelen mindenkinek elmondani az új rendszer lényegét.

A BKV a sorok miatt január 2-ától január 10-éig meghosszabbította a pénztárak nyitvatartását. A metrópénztárak, a felszíni pénztárak közül pedig a Moszkva téri, a Móricz Zsigmond körtéri, a kőbánya-kispesti, az Etele téri, a Városház téri, a Rákoskeresztúr autóbusz végállomásnál található, a Kossuth Lajos téri (XIX. ker.), a Bosnyák téri, valamint a hűvösvölgyi 20.00 óra helyett 21.30-ig tart nyitva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről