Vágólapra másolva!
Befejeződik a csepeli galvániszap és a galvániszappal szennyezett föld elszállítása kedden - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Vágólapra másolva!

A minisztérium korábban arról adott tájékoztatást, hogy a Saubermacher Kft. nyerte el a maradék csepeli galvániszap és galvániszappal szennyezett föld elszállítására a megbízást.

A közbeszerzési eljárásban nyertes cégnek 600 tonna galvániszapot és a 190 tonna szennyezett földet kellett elszállítania. A cég a munkát 25,7 millió forintért vállalta. A galvániszap az aszódi hulladéklerakóba került.

A környezetvédelmi hatóság 2004 decemberében értesült a szennyezésről. A hordók a Dunától 100-150 méterre voltak, egy részük szétrohadt, ami a talaj szennyezettségéhez vezetett, s a folyóba is bekerülhetett az anyagból.

Elsőként a Terszol Környezetvédelmi és Építőipari Kft. kapott megbízást a szállításra, a cég a múlt év novemberétől kezdte meg a munkát. Miután a szerződésben foglalt 1500 tonnát elszállították, még mindig maradt iszap a területen, ezért újabb közbeszerzési eljárás írtak ki.