A postásbiciklik árát tudakolja a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az új postásbiciklik árát tudakolja a Fidesz a Magyar Postától. Felszólították a vállalatot, hogy hétfőn közölje: megkötötték-e a kerékpárbeszerzésre kiírt közbeszerzési pályázat szlovén nyertesével a szerződést.
Vágólapra másolva!

A Fidesz felszólítja a Magyar Posta Zrt. illetékesét, hogy hétfőn adjon tájékoztatást arról, megkötötték-e a kerékpárbeszerzésre kiírt közbeszerzési pályázat szlovén nyertesével a szerződést - mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap. Balsai István hozzátette: ha még nem kötötték meg a szerződést, nyilatkozzanak arról, figyelembe veszik-e azt a sok-sok kételyt és felháborodást keltő adatot, amely a kerékpártender nyilvánosságra kerülését követte.

Balsai közölte: a sajtóban már korábban megjelentek olyan elemzések, miszerint "a közbeszerzési pályázat feltételei, (...) szórul-szóra megegyeztek a közbeszerzést megnyerő egyetlen pályázó ajánlatával olyan mértékben, hogy a kerékpárokra szerelendő oldaltáskák méretei centiméterre ugyanazok, mint a szlovén gyártmányú kerékpár dobozai".

A politikus elmondta: a posta ötezer kerékpárt vásárol átlagosan 240 ezer forintért egy szlovén cégtől. A cég szóvivője decemberben azt közölte, hogy az eljárás nyertese a kifejezetten postai igények alapján Szlovéniában kifejlesztett KRPAN típusú kerékpárt szállít, amely már számos ország postai kerékpárjaként bizonyítja, hogy alkalmas postai kézbesítő kerékpárnak.