Mostantól tűnik el a BKV régi havibérlete

Vágólapra másolva!
Harmincnapos bérletek váltják fel a havibérletet a BKV-nál, amelyek időnként - az adott hónap hosszától függően - harmincegy napig lesznek érvényesek. Január másodikától már az újfajta bérletek kaphatók a jegypénztárakban.
Vágólapra másolva!

Újfajta havibérletet dolgozott ki a BKV, amely - közölte a tömegközlekedési cég - kombinálja a korábbi harmincnapos bérletet és a havibérletet. A jegypénztárakban kapható új bérletek igazodnak majd a naptárhoz, vagyis az adott hónap hosszától függően harminc, vagy harmincegy napig lesznek érvényesek a bérletek.

A BKV közleménye szrint a változásnak köszönhetően elkerülhetőek lesznek a hosszan kígyózó sorok a hónapok elején, mert a bérleteket előre is meg lehet majd vásárolni.

Az új bérletek érvényessége ugyanis nem lesz mindig a hónapok első napjaihoz kötve, hanem a kezdőnapot a vásárló választhatja meg, és akár több hónapra előre is bevásárolhat a harmincnapos bérletekből.

Az új bérleteket január 2-ától lehet kapni a jegypénztárakban. A BKV minden hónap 2-ától 10-éig hosszabbította meg a jegypénztárak csúcsidőszaki nyitvatartását - közölte a társaság. A tavalyi, decemberi havibérletek január 5-éig még érvényesek, a kedvezményes éves bérletek pedig január 2-án éjfélig.