Nyugtatót javasolnak szilveszterre a kutyáknak

Vágólapra másolva!
Az ijedős kutyáknak érdemes nyugtató kérniük az állatorvostól szilveszter napjára - áll a Fehérkereszt Állatvédő Liga ajánlásában. A szilveszteri durrogásoktól sok kutya annyira megijed, hogy zavarodottan messzire szökik gazdájától, ezért érdemes telefonszámmal ellátott bilétát akasztani a nyakukba.
Vágólapra másolva!

A szilveszter az állatvédőknek sok munkát ad, megsokszorozódik a mentési feladat. A menhelyekre ilyenkor körülbelül tízszer annyi elkóborolt, megriadt kutya kerül, mint egyébként. A Fehérkereszt Állatvédő Liga ezért arra kéri az állatok gazdáit, hogy előre gondoskodjanak az állatokról.

Sok kutya fél a petárdázástól, tűzijátéktól, szokatlan hangoktól, ha ezek az állatok nincsenek jól bezárva, világgá szaladnak rémületükben, és gyakran haza sem találnak. Ezért a gazdáknak azt javasolják, hogy erősítsenek a kutya nyakörvére bilétát névvel, telefonszámmal.

Az állatvédők tapasztalata szerint nem érdemes feltűnő, drága bilétát, nyakörvet vásárolni, mert előfordul, hogy azt lelopják az állat nyakáról.

Ezekben a napokban érdemes a sétákat is megrövidíteni, és még azokra a kutyákra is pórázt tenni, amelyek egyébként szabadon sétálhatnak. A legijedősebb kutyák gazdáinak pedig azt javasolják, hogy előre kérjenek az állatorvostól nyugtatót az állat számára.

Ha pedig a kutya mégis eltűnik, először a sintértelepeket kell keresni - áll a Fehérkereszt Állatvédő Liga felhívásában.