Egymilliárdnyit büntettek a csillagszórósok

Vágólapra másolva!
Közel egymilliárd forint bírságot szabtak ki eddig a Csillagszóró hadműveletben. A lefoglalt áruk értéke meghaladja a 440 millió forintot.
Vágólapra másolva!

A Csillagszóró hadműveletben az elmúlt öt hétben hét hatóság munkatársai 25 ezernél is több vizsgálatot végeztek, hétezer esetben szabtak ki bírságot 950 millió forint összegben. Budai Bernadett kormányszóvivő azt is közölte, hogy a lefoglalt áruk értéke meghaladja a 440 millió forintot. Sipos Jenő, a VPOP szóvivője bejelentette: jelenleg is folynak az ellenőrzések. Hozzátette, hogy eddig több mint 10 ezer pirotechnikai eszközt foglaltak már le. Madarász Ferenc alezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának vezetője közölte: akár emberi élet kioltására alkalmas tárgyat is lefoglaltak már, így például sokkolókat, viperákat és dobócsillagokat is.

A kormány november 22-én indított az egész országra kiterjedő fogyasztóvédelmi ellenőrzést az év végi ünnepekhez és vásárlásokhoz kapcsolódóan. Az ellenőrzések 2008 első hetéig folytatódnak.