Békéscsabán fülelték le az olasz szőrmecsalót

Vágólapra másolva!
Saját nevén telepedett le és indított vállalkozást Békéscsabán egy hazájában sokrendbeli csalás miatt körözött olasz férfi. Az olasz szőrmeboltokat és ékszüzleteket hamis csekkekkel becsapó Marco Nobili 1998 óta volt szökésben, de pénteken kiadták a magyar hatóságok Olaszországnak.
Vágólapra másolva!

Magyarországon kezdett új életet egy sokrendbeli csalás miatt körözött olasz állampolgár. A 49 éves bolognai Marco Nobili saját nevén telepedett le és nyitott vállalkozást Békéscsabán, miközben hazájában 15 év börtön fenyegeti ékszer- és szőrmeboltok rovására elkövetett csalások miatt.

A férfi, akit telefonhívásai alapján füleltek le, egyszerű, klasszikus módszerekkel követte el csalásait: hamis dokumentumokkal nyitott bankszámlát olasz bankokban, majd fedezetlen vagy lopott csekkekkel vásárolt luxusholmikat, amelyeket továbbértékesített. Kedvence a Rolex karóra volt.

Amikor december 17-én Békéscsabán elfogták, zsebében megtalálták eredeti személyazonossági okmányát, amelynek érvényességét golyóstollal egyszerűen meghosszabbította. Nobili ellen összesen 40 ítéletet hozott az olasz bíróság. A férfit,. aki 1998 óta szökésben volt, pénteken adták ki a magyar hatóságok Olaszországnak.