Rajtakapták a miskolci pénzhamisítókat

Vágólapra másolva!
Fénymásolt tízezreseket készített az a sajószentpéteri társaság, amelyet pénzhamisítás közben ért tetten a miskolci rendőrség. A hamisítók már korábban is gyanúba keveredtek, most előzetes letartóztatásba helyezték őket.
Vágólapra másolva!

Pénzhamisítás közben fogták el a miskolci rendőrök azt a társaságot, amelynek tagjai fénymásolt 10 ezer forintosokat próbáltak meg házilag legyártani - közölte a rendőrség pénteken. A sikeres akciót egy lakossági bejelentés indította el, miután a karácsonyt megelőző időszakban több helyen felbukkantak hamis pénzjegyek Miskolcon és környékén - olvasható a rendőrség honlapján.

A hamis pénzeket egy 27 éves sajószentpéteri férfi, T. J. készítette negyedmagával egy miskolci családi házban. A gyanúsítottal szemben a rendőrség már folytatott hasonló ügyekben eljárást, a Szerencsi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozásban T. J.-t, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság területén feltűnt hamis pénzek miatt pedig egy másik személyt, W. K.-t gyanúsítják hamisítással.

A sajószentpéteri pénzcsinálókat december 21-én fogták el a hamisító miskolci barátnőjének lakásában: a gyanúsított a tettenéréskor éppen ollóval vágta körbe az általa gyártott bankjegyeket. A rendőrök lefoglalták a színes fénymásolót, a hamis pénzjegyeket és az előállításukhoz szükséges eszközöket, köztük azt az öntapadós, fémszínű matricát is, ami a fémcsíkokat helyettesítette volna.

A sajószentpéteri férfi és társai nem tettek vallomást, jelenleg előzetes letartóztatásban várják az ügy folytatását. Két, szintén sajószentpéteri társuk szabadlábon védekezhet.