Gyurcsány szabad estéit is összeszámolták

Vágólapra másolva!
Év végi összesítésről számolt be pénteken a kormányszóvivő. Ebből kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek 15 szabad hétvégéje volt idén, és mindössze két napig betegeskedett.
Vágólapra másolva!

"Gyurcsány Ferenc maga és a kormány számára is rendkívüli tempót diktál" - mondta pénteken Daróczi Dávid a kormányszóvivői tájékoztatón, ahol számadatokban foglalta össze a 2007-es évet.

A kormány idén 56 ülést tartott, amelyből hét volt az úgynevezett reform-kormányülés. A kormányfő 29 alkalommal szólalt fel az Országgyűlésben, amelyek együttes időtartama kilenc óra volt.

A kormányszóvivő év végi összesítéséből kiderült, hogy a miniszterelnök 72 településen járt idén, de voltak helyszínek, ahol többször is megfordult. Belföldi utazásai során több mint 16 ezer kilométer utat tett meg.

Külföldön negyvenegy napot töltött Gyurcsány Ferenc az idén hivatalos ügyben, összesen huszonöt országban járt. Volt, ahol többször is, például Nagy-Britanniában kétszer, Németországban és Portugáliában háromszor. Két alkalommal vett részt a Visegrádi Négyek találkozóján és háromszor az Európai Tanács ülésén.

Gyurcsány Ferenc két napot volt beteg 2007-ben. A miniszterelnöknek idén összesen 57 szabad estéje volt; ezenkívül 15 szabad hétvégéje és 15 szabad vasárnapja volt ebben az évben.

A miniszterelnök lassan egy évvel ezelőtt úttörő vállalkozásként nyilvános munkatervet hirdetett, hogy a média képviselői számon kérhessék munkájukat. Az [origo] ezt rendszeresen meg is tette, de többször szembesültünk csúszásokkal, sőt kérdéseinkre egyáltalán nem is válaszoló hivatalokkal. A kérésünkre készült év végi összegzésben sűrűn bukkannak fel új, 2008-as határidők is (az év végi számonkérésről itt olvashat részletesebben).