Már árusítják a tűzijátékokat

Vágólapra másolva!
Péntektől lehet vásárolni ideiglenes árusítóhelyeken azokat a tűzijáték termékeket, amelyeket felhasználni majd csak szilveszterkor szabad. A fel nem használt eszközöket január 5-ig vissza kell vinni a kereskedőnek. Petárdázni szilveszterkor is tilos.
Vágólapra másolva!

Péntektől árusítják azokat a tűzijáték termékeket, amelyeket szilveszterkor lehet használni. A kis tűzijáték termékek mellett a december 28. és 31. közötti időszakban - az úgynevezett bombák, a tűzijáték bombák mozsarakban, és a római gyertyák kivételével - a közepes tűzijáték termékeket is lehet árusítani, de kizárólag nagykorúak részére.

Ezek a pirotechnikai termékek december 31-én 18 órától január elsején reggel 6 óráig külön engedély nélkül használhatók.

A fel nem használt, hibás, vagy lejárt szavatosságú termékeket a forgalmazóhoz szilveszter után 5 napon belül vissza kell szállítani, a kereskedő köteles visszavenni őket.

Az eszközöket azonban csak úgy szabad használni, hogy az mások életét, testi épségét ne veszélyeztesse. Kizárólag kültéren, és csak a használati útmutatóban szereplő módon lehet használni, tömegközlekedési eszközökön például tilos. Ha valaki nyilvános rendezvényen szeretné használni őket, azt három munkanappal korábban jeleznie kell az illetékes rendőrkapitányságon.

A petárda árusítása, használata 2005 novembere óta teljes tilalom alá esik, vagyis továbbra is tiltott.