Lezárták a nyomozást a megvert újságírónő ügyében

Vágólapra másolva!
Nem rabolták el Kármán Irént - a Népszabadság szerint ezzel zárta le a napokban a nyomozást a rendőrség a megvert újságírónő ügyében. A nyomozók szerint igaz, hogy Kármán életveszélyes sérüléseket szenvedett, de nem akkor és úgy, ahogy állítja.
Vágólapra másolva!

Kármán Irén újságírónő azt állította, hogy június 22-én este tíz óra körül a nyílt utcán elrabolták otthona közeléből, megverték, majd megkötözve otthagyták a Duna partján. Kármán az olajügyekről írt könyvével és a témával foglalkozó dokumentumfilmjével hozta összefüggésbe a támadást. Életveszélyes sérülést okozó bántalmazás miatt indult eljárás.

A rendőrség már júliusban azt állította, hogy az újságírónő megtámadása, bántalmazás és elrablása nem akkor és úgy történt meg, ahogy azt az áldozat vallomásában elmondta. A Nemzeti Nyomozó Iroda karácsony előtt lezárta a nyomozást az ügyben - írta a csütörtöki Népszabadság.

Azt állapították meg, hogy Kármán nem az általa mondott időpontban, hanem egy-két nappal korábban szenvedett életveszélyes hasi sérüléseket erős ütésektől és rúgásoktól. Az eljárást bűncselekmény hiányában szüntették meg. A Népszabadság információ szerint viszont azzal zárta le a rendőrség az ügyet, hogy a tettes kilétét nem sikerült megállapítani, s ezt az eljárás folytatásától sem lehet remélni. Kármán panasszal élhet az ügyészségen a nyomozást megszüntető határozat ellen.