Estig fagyoskodhatnak a fűtés nélkül maradt miskolciak

Vágólapra másolva!
Miskolc teljes belvárosa fűtés nélkül maradt szerdán, miután eltört egy gerincvezeték, és a távfűtő rendszerből nagymennyiségű víz folyt el. A javítással az esti órákban végeztek, a szolgáltatást folyamatosan kapcsolják vissza, de több ezer lakásba éjfélig is hidegek maradhatnak a radiátorok.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan kapcsolja vissza a távfűtési rendszerbe a lakásokat Miskolcon a Miskolci Hőszolgáltató (Mihő) Kft., de lesznek jócskán olyan otthonok, amelyekben csak az éjféli órákban lesz érezhető a meleg - tájékoztatta Korozs András a társaság igazgatója az MTI-t szerdán este.

A kimaradást az okozza, hogy egy 500 milliméter átmérőjű gerincvezeték 30 centiméter hosszan elhasadt, emiatt "a szolgáltatás rendszeréből jelentős mennyiségű vizet" veszítettek - áll a társaság közleményében. Az érintett vezeték a Tizeshonvéd utcában tört el reggel fél hat előtt, azóta jószerivel az egész belváros távfűtéses lakásaiban hidegek a radiátorok.

Leállt a fűtés és melegvíz-szolgáltatás a Vörösmarty, a Jókai, a Győri kapui, a Vologda lakótelepeken, valamint az Újgyőri főtér térségében és a Szentpéteri kapu távhőszolgáltatással ellátott lakásaiban. Késő délután a Győri kapu mintegy kétezer lakásában, ha lassan is, de már érezhető a változás, és este hat óra után a Vörösmarty lakótelepen is elkezdenek melegedni a radiátorok, illetve lesz melegvíz - közölte Korozs András.

A Mihő szakemberei nagy erőkkel megkezdték a hiba elhárítását, de a javítás és a rendszer újbóli feltöltése várhatóan órákig eltart, több ezer lakásban csak a késő esti, éjfél körüli órákban áll helyre a fűtés. Miskolcon szerdán kora délután mínusz 4, mínusz 6 fokot mutattak a hőmérők.