Csalók kéregetnek a vakok nevében

Vágólapra másolva!
Csalók járják Budapest utcáit, és a vakok és gyengénlátók nevében gyűjtenek adományokat. A kéregetők igazolványt és megbízólevelet is felmutatnak, a rendőrség azonban figyelmeztet, hogy valójában csalásról van szó.
Vágólapra másolva!

A karácsony közeledtével egyre többen gyűjtenek adományt a vakok és gyengénlátók nevében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális egyesülete közleményéből azonban kiderül, hogy a kéregetők csalók, hivatalosan ugyanis nem zajlik semmilyen hasonló gyűjtés.

A közlemény arra kéri az embereket, hogy "a vakok és gyengénlátók nevében pénzbeli adományokat gyűjtő, fényképes igazolványt vagy megbízólevelet felmutató személyek kérését ne teljesítsék". A látássérültekkel foglalkozó szervezetek ugyanis nem állnak kapcsolatban az adománykérőkkel - hangsúlyozza a rendőrség és az egyesület.

Azoknak, akik mégis támogatni akarják a vakokat és a gyengénlátókat, azt tanácsolják, hogy látogassanak el a szervezet honlapjára, vagy keressék közvetlenül a vak gyerekek oktatásával foglalkozó speciális intézményeket.