Nincs fűtés négyszáz lakásban Budakeszin

Vágólapra másolva!
Nincs fűtés négyszáz lakásban Budakeszin gázszolgáltatási hiba miatt. A kialakított melegedőkben egyelőre senki nem jelent meg. Ha a szolgáltató tervei szerint halad a munka, akkor estére lesz fűtés.
Vágólapra másolva!

Melegedőket alakítottak ki Budakeszin, ahol csütörtök este óta nincs gáz, és így nincs fűtés sem négyszáz lakásban - közölte a katasztrófavédelem szóvivője, Dobson Tibor az MTI-vel.

Dobson elmondta, a hibát a szolgáltató cég már elhárította, ám egyelőre nem lehet a gázt visszakapcsolni, mert az újraindítás gázszivárgást vagy akár robbanást is okozhatna azokon a helyeken, ahol nem kapcsolták ki a készülékeket.

A szakemberek most sorra járják mind a négyszáz otthont és ellenőrzik, hogy az indítás előtt minden gázberendezést elzártak-e. Dobson Tibor elmondta, az önkormányzattal együtt melegedőhelyeket alakítottak ki az iskolákban, de ezekben egyelőre senki nem jelent meg.

Majorné Stakácz Éva, a település jegyzője elmondta, a Tigáz 40-50-fős csapata minden érintett lakást felkeres. Mint mondta, a gázművek szakemberei ellenőrzik valamennyi lakásban a készülékeket. Közölte, problémát okoz, hogy több házban nincsenek otthon, ezért a szomszédok segítségét kérték a lakók elérésében.

A jegyző hozzátette, a Tigáz tervei szerint még estig visszakapcsolják a gázt, így egy napos szolgáltatási szünet után újra lesz fűtés Budakeszi 22 utcájában.