Csőtörés miatt torlódás van a Nagykörúton

Vágólapra másolva!
Dugó van a Nagykörúton egy csőtörés miatt, a reggeli csúcsforgalomban a környező utcákban is teljesen beállt a forgalom. A teljes helyreállítást késő estig eltarthat.
Vágólapra másolva!

Komoly torlódás alakult ki a budapesti Nagykörúton és környékén csőtörés miatt csütörtökön reggel. A BKV tájékoztatása szerint az autósok a helyreállítási munkák idején nem közlekedhetnek a Petőfi híd irányában a József körúton a Baross utca és a Bérkocsis utca között. A Thököly úton és a Rákóczi úton az Erzsébet híd felé lassabb a haladás. A vizet elzárták, a rendőrség az autósokat a Rákóczi térnél terelik a mellékutcákba. A közlekedőktől azt kérik, hogy aki teheti, kerülje el a Nagykörútnak ezt a szakaszát.

A BKV fődiszpécsere az [origo]-nak azt mondta, a 4-6-os villamos zavartalanul jár, és a keresztirányú közlekedésben - például a 9-es busz, a 89-es troli menetrendjében - sincs fennakadás. Egy ideig viszont a villamosközlekedés is állt a déli órákban, mert egy villamos meghibásodott a budai Mechwart ligetnél, ezért pótlóbuszok járnak a Moszkva tér és az Oktogon között.

Sándor Zsolt, a Fővárosi Vízművek helyettes szóvivője elmondta, a József körút és a Baross utca közelében feltehetőleg egy 800 milliméteres cső egyik műszaki berendezése, egy úgynevezett légszelep hibásodott meg. Várhatóan déli 12 óráig az egyik sávot megnyitják a forgalom előtt, de csak az esti órákig, vagy éjfélre tudják befejezni a teljes helyreállítást, és a megbontott útszakasz aszfaltozását.