Alföldi lesz a Nemzeti Színház főigazgatója

Vágólapra másolva!
A Bárka Színház vezetője, Alföldi Róbert színész-rendező nyerte a Nemzeti Színház főigazgatói posztjára kiírt pályázatot. Alföldi 2008 júliusáig együtt dolgozik majd a leköszönő Jordán Tamással.
Vágólapra másolva!

2008. július 1-jétől Alföldi Róbert lesz a Nemzeti Színház főigazgatója - jelentette be a vezetői tisztségre kiírt pályázat eredményét Hiller István oktatási és kulturális miniszter csütörtökön Budapesten.

Az új főigazgatónak január elsejétől június végéig együtt kell működnie a leköszönő főigazgatóval, Jordán Tamással az átadás-átvétel végrehajtásában, és ez idő alatt önállóan kell előkészítnie a 2008/2009-es évadot - derül ki az oktatási minisztérium közleményéből. Az októberben meghirdetett posztra négy érvényes pályázat érkezett.

Alföldi Róbert Jászai-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett színész-rendező. Jelenleg a Bárka Színház igazgatója, ahol a művész rendezésében pénteken mutatják be az Ahogy tesszük című darabot.

A színészet és a rendezés mellett televíziós műsorvezetőként is dolgozott. Évekig az RTL Klub reggeli műsorában tűnt fel, mahd a konkurens TV2-n és a köztelevízióban is vezetett műsort.

Színházi elfoglaltsága miatt az új főigazgató - ügynökségének közlése szerint - csak a premier másnapján, szombaton nyilatkozik terveiről.