Beperli a közigazgatási hivatal a Centrum Kft-t

Vágólapra másolva!
Jogszerűtlenül, az önkormányzatok megkérdezése nélkül adta el pótdíjköveteléseit a Centrum Parkoló Kft. - véli a közigazgatási hivatal, ezért pert indít a z önkormányzatok parkolási társulása ellen. A Népszabadság szerint a követeléseket megvásárló behajtócégek év végéig több tízezer fizetési meghagyást nyújanak be.
Vágólapra másolva!

Pert indít a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulás és az azt létrehozó hét kerület - így közvetve az általuk megbízott Centrum Parkoló Rendszer Kft. - ellen a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal - írja szerdai számában a Népszabadság. A napilap információi szerint a törvényességi felügyeletet végző hivatal azt kifogásolja, hogy a Centrum törvényellenesen adta el a nem fizető autósok tartozásait különböző behajtócégeknek.

Forgács Imre, a közigazgatási hivatal vezetője a lapnak azt mondta, a Centrumnak a társulásban résztvevő önkormányzatok felhatalmazására lett volna szüksége ahhoz, hogy eladja a követeléseket (a társulás szerint jogszerűen jártak el). A hivatal szerint jogsértő az is, ha a cég többször bünteti a parkolójegyet nem váltókat, illetve úgy vélik, nem megfelelő a kft. panaszkezelése sem.

A Népszabadság szerint per azért is érdekes lehet, mert év végére mintegy 70-80 ezerre nőtt a bíróságokhoz benyújtott fizetési meghagyások száma, vagyis ennyi esetben követelnek elmaradt pótdíjakat a behajtócégek. Ennek oka, hogy a 2007. január 1. előtti pótdíjakat csak idén év végéig lehet követelni. Egyelőre bizonytalan, hogy mi lesz azokkal, akik ellentmondanak a meghagyásoknak, így ügyük perré alakul. Lehetséges ugyanis, hogy a bíróságok felfüggesztik az eljárásokat addig, amíg ki nem derül, jogosan adta-e el a Centrum a követeléseket.