Menetrend szerint közlekednek a vonatok

Vágólapra másolva!
Kedd hajnaltól ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok, kisebb késések még előfordulhatnak délelőtt. Hétfőn este a Liga szakszervezet elnöke bejelentette: nem folytatódik az eredetileg határozatlan időre meghirdetett sztrájk.
Vágólapra másolva!

A hétfői vasutassztrájkot követően kedd hajnalra visszaállt a menetrend szerinti közlekedés a vasúton, de kedd délelőtt még késésekkel közlekedtek a vonatok. A tehervonatok is folyamatosan állnak vissza menetrendjükben.

A legfrissebb összesítés szerint a hétfői - reggel 6 órától este 10-ig tartó - vasutassztrájk alatt 1.131 járat maradt ki, 437 vonat rövidebb útvonalon, 431 teljes útvonalon, de késéssel közlekedett - mondta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

A MÁV a sztrájk okozta kárral kapcsolatban annyit közölt, hogy az adatok összesítik, és ezt követően tudják megmondani, a bevételkiesés mekkora veszteséget jelent. A sztrájk idején fel nem használt menetjegyeket és az InterCity pótjegyeket a sztrájk lemondását követő 3 nap végéig a pénztáraknál kezelési költség nélkül vissza lehet váltani. A jegyvisszaváltás feltételei a MÁV-START honlapján olvashatók.

Hétfőn este 9 óra előtt nem sokkal Gaskó István, a Liga szakszervezet elnöke bejelentette: nem folytatódik az a határozatlan idejű sztrájk, amit hétfőn kezdődött a szakszervezeti szövetség felszólítására. A Liga és a társszervező Munkástanácsok eredetileg azt ígérték, hogy az egészségbiztosítási törvény elfogadása esetén fenntartják a munkabeszüntetést. Végül azonban elálltak ettől.