Elutasították Lengyel Zoltán feljelentéseit

Vágólapra másolva!
Elutasította Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő rendőrök ellen tett feljelentéseit a Budapesti Nyomozóügyészség. A döntést az egykori fideszes politikus nem fogadja el - közölte ügyvédje pénteken. Lengyel többek között bántalmazással vádolja azokat a rendőröket, akik júliusban előállították őt egy közúti ellenőrzés után.
Vágólapra másolva!

Két feljelentést bizonyítottság hiányában, egyet pedig bűncselekmény hiányában utasított a Budapesti Nyomozóügyészség Lengyel Zoltán korábbi fideszes országgyűlési képviselő ügyében - közlölte kedden Futó Barnabás, a politikus ügyvédje. Lengyel előzőleg három cselekmény kapcsán tett feljelentést azok ellen a rendőrök ellen, akik júliusban igazoltatták, majd őrizetbe vették egy közúti ellenőrzés során. A rendőröket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége, könnyű testi sértés és jogellenes fogvatartás miatt jelentette fel a politikus

Futó Barnabás azt mondta: nyolc napjuk van arra, hogy panasszal éljenek, amit meg is tesznek, mert véleményük szerint "tévedésektől hemzsegő és megalapozatlan" a határozat. Az ügyben a Fővárosi Főügyészség jár majd el, amelynek 30 napon belül kell válaszolnia panaszukra.

Lengyel Zoltán mentelmi jogát október közepén függesztette fel az Országgyűlés, miután a legfőbb ügyész hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége megalapozott gyanúja miatt javasolta ezt.

A legfőbb ügyész indítványa szerint Lengyel Zoltán 2007. július 8-án éjjel Budapesten, az I. kerületben gépkocsival haladt, amikor három rendőrjárőr állította meg közlekedési ellenőrzés miatt. Az akkor még fideszes képviselőnél nem voltak iratok, az intézkedő rendőrökre pedig súlyosan sértő, lealacsonyító jelzőt használt.

Amikor azok közölték Lengyellel, hogy azonosítása miatt előállítják, a politikus az indítvány szerint megpróbálta gépkocsijával elhagyni a helyszínt. Ezt követően került sor a testi kényszerre, és eközben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett Lengyel Zoltán ütésétől. A dulakodást követően a rendőrök kihúzták az autóból Lengyelt, és megbilincselve vitték az I. kerületi rendőrkapitányságra.