Felmentésért fellebbezett Kisléta polgármestere

Vágólapra másolva!
Felmentésért fellebbezett Kisléta adócsalásért és magánokirat-hamisításért elítélt polgármestere.
Vágólapra másolva!

Pénzes Sándor és társa elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése végett jelentett be fellebbezést a Nyíregyházi Városi Bíróság pénteki, elsőfokú ítélete ellen - közölte Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettes-szóvivője.

A bírónő emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati vezetőt ötrendbeli, az adóbevételt jelentős, több mint 18 millió forint értékben csökkentő adócsalás büntettében és háromrendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében találták bűnösnek, s ezért 1 év 8 hónap, végrehajtásában négyévi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénz-mellékbüntetésre ítélték.

Az ügy másodrendű vádlottját, P. Sándor Károlyt kétrendbeli, bűnsegédként elkövetett adócsalás bűntettéért és kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségéért szintén 200 ezer forint pénzbírságra büntette a bíróság.

Az ügyész az elsőfokú ítéletet tudomásul vette, a vádlottak fellebbezése miatt viszont a Szabolcs Megyei Bíróságon folytatódik majd az adócsalási per.