A Képviselői Irodaháznál virrasztanak a TB Mentők

Vágólapra másolva!
A hétfőn szavazásra kerülő egészségbiztosítási törvény ellen tüntet a Képviselő Irodaház előtt a TB Mentők nevű tömörülés. A néhány tucat civil azért virraszt, hogy elérje: a képviselők szavazzanak hétfőn nemmel az egészségbiztosítás privatizációjára.
Vágólapra másolva!

Virrasztással tüntet a TB Mentők elnevezésű civil tömörülés a Képviselői Irodaház előtt vasárnap éjjel, ezzel tiltakozva a hétfőn szavazásra kerülő egészségbiztosítási törvénytervezet ellen. A Humanista Mozgalom, a Védegylet és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által létrehozott tömörülés néhány tucat szervezője jelenlétével akar "egy utolsó, határozott és picit elkeseredett kérést" tenni a holnap szavazó képviselők felé - mondta Szigeti Balázs, a TB Mentők szóvivője.

A tüntetéssel a tömörülés azt akarja elérni, hogy az országgyűlési képviselők szavazzanak nemmel hétfőn. "Az egészségügy katasztrofális állapotban van, de az állam elsőrendű feladata, hogy magas színvonalon, mindenki számára egyenlően biztosítson ellátást. Ha ez nem megy, törekedni kell rá, hogy menjen, nem az a megoldás, hogy az állam lerázza magáról a feladatot" - fogalmazta meg a TB Mentők véleményét Szigeti.

Forrás: MTI

Körülbelül 20-30 szervező és néhány egykori Kossuth téri tüntető virraszt az Olimpia Parkban - mondta az [origo]-nak Szigeti nem sokkal éjfél után. A rendezvényen erőszakmentes társadalmi mozgalmakról és tiltakozásokról szóló filmeket vetítenek, és a tervek szerint egészen reggelig maradnak.Tervbe volt véve az is, hogy az éjszaka folyamán szimbolikus "TB Mentők - Kormány" csocsómeccseket játszanak, de ez technikai okból meghiúsult: végül nem tudtak csocsóasztalt szerezni.