Molotov-koktélt dobtak Kóka épülő házára

Vágólapra másolva!
Szombat éjjel ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak Kóka János SZDSZ-pártelnök épülő házára. A tüzet gyorsan eloltották, így nem keletkeztek komoly károk az épületben. A támadást az SZDSZ, a Fidesz és a kormányszóvivő is elítélte.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János Normafánál épülő házára szombatról vasárnapra virradóan - értesült az MTI. Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese az [origo]-nak csak annyit mondott: éjfél körül egy XII. kerületi építkezésen ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak egy építkezésre. A biztonsági őr észrevette ezt, eloltotta a tüzet, és értesítette a rendőrséget. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár nem jelentős - közölte Kormos.

A kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást. A sajtóügyeletese nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy Kóka épülő házáról lett volna szó. Kóka János pártelnököt nem sikerült utolérni.

"Elképedve és szomorúan tapasztaljuk, hogy milyen irányba tart a magyar közélet" - mondta az MTI-nek Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője. Szerinte a mostani támadás mögött feltehetően szélsőséges emberek állhattak. Horn úgy látja, a közélet egy része nem hajlandó elhatárolódni a szélsőséges nézeteket vallóktól, szerinte ezért fordulhatott elő ez az eset vagy Csintalan Sándor megverése.

A Fidesz közleményben tudatta, hogy a leghatározottabban elítél minden erőszakos cselekményt, irányuljanak azok bármely magyar állampolgár személyi vagy vagyonbiztonsága ellen. Így a leghatározottabban elítéli a Kóka János SZDSZ-elnök Normafánál épülő villáját ért rongálást is, és elvárja a rendőrségtől, hogy a lehető legrövidebb időn belül kerítse kézre a tetteseket.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szintén közölte: a Magyar Köztársaság kormánya mélységesen elítél minden ilyen támadást függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki politikust ér a sérelem. Véleménye szerint Magyarországon minden demokrata ugyanezt gondolja erről: tűrhetetlen, megengedhetetlen és túlmegy minden határon.