Le kellett szállniuk az álló utasoknak egy vonatról

Vágólapra másolva!
Egy osztrák kalauz leszállíttatta az álló utasokat egy Bécs felé tartó vonatról. A vonaton újságírók is utaztak, mert korábban pont ezen a vonaton tartott sajtótájékoztatót a MÁV egyik vezetője.
Vágólapra másolva!

A szerelvény túlzsúfoltsága miatt megállította az osztrák kalauz Hegyeshalomnál a Budapest-Bécs között közlekedő Liszt Ferenc EuroCity vonatot, az álló utasoknak le kellett szállniuk. A vonat csak 40 perc múltán indulhatott tovább - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

Az újságírókat is szállító Liszt Ferenc EuroCity vonatot kísérő Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője az MTI-nek elmondta: indokolatlanul tartotta fel az osztrák vasút (ÖBB) a szerelvényt, mert egyetlen szabályzat sem tartalmazza a vonaton szállítható utasok számát.

A megállított vonaton volt még állóhely, igaz ülőhely már nem. Az osztrák vasút nem fogadta a Liszt Ferenc EuroCity vonatot addig, amíg az álló utasok le nem szálltak a szerelvényről - őket egy másik vonatra szállították át, amely szintén Bécs felé tartott.

A MÁV-START kivizsgáltatja az egyedi esetnek számító ügyet, és később ad tájékoztatást a történtekről.

Korábban a Liszt Ferenc EuroCity-n tartott sajtótájékoztatón számolt be a MÁV-START vezérigazgató-helyettese, Tömpe István a társaság stratégiai céljairól.