Autók akadtak el a csúszós utak miatt

Vágólapra másolva!
Zala megyében több úton elakadt autók akadályozzák a közlekedést. Az ország más területein is nehezítik a haladást a csúszós utak.
Vágólapra másolva!

Több zalai útszakaszon, a 7-es főúton, a 74-esen és a 75-ösön is szinte teljesen leállt a közlekedés a pénteken reggel kezdődött havazás és erős szél következtében árokba csúszott, elakadt kamionok és személyautók miatt. A 7-es főúton egy román rendszámú kamion árokba csúszott, a mentését a tűzoltók kezdték meg délelőtt 10 óra körül. Nagykanizsa és Nagyrécse között mindkét irányban több kilométeres kocsisor torlódott fel, a forgalom gyakorlatilag megállt.

Zalaegerszeg és Nagykanizsa között, a 74-es főúton, a baki tetőn, egy kisteherautó és egy autót szállító utánfutó csúszott az árokba, de a miattuk fékező kamionok és személyautók szinte teljesen elzárták az utat - tapasztalta a helyszínen a távirati iroda tudósítója.

Néhány kilométerrel arrébb, a főút és a 75-ös körforgalmú kereszteződésétől Bak irányába, ugyancsak egy elakadt kamion miatt állt meg a forgalom. A Zalaegerszeg és Keszthely közötti útszakaszon Zalacsánynál és Alsópáhoknál akadtak el kamionok és személyautók, ami miatt szintén jelentősen lelassult a közúti közlekedés.

A havazás miatt több megyében csúszósak az utak, fennakadások vannak a közlekedésben - közölte a katasztrófavédelem péntek délelőtt. Baranyában, Veszpém, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Békés megyében a lehullott csapadék ráfagyott az utakra, több jármű keresztbe fordult vagy elakadt, koccanásos balesetek is történtek - mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mecseknádasd és Bonyhád között kamionokat és más nehéz járműveket nem engednek rá a 6-os útra.