Börtönben marad Mehmet Károly anyja

Vágólapra másolva!
A szabadkai bíróság szerdán harminc nappal meghosszabbította Mehmet Károly édesanyjának, és az asszony férjének előzetes letartóztatását. A tanács elutasította azt a lehetőséget, hogy óvadék fejében szabadlábra helyezze őket - írta csütörtöki számában a Délmagyarország című napilap. 
Vágólapra másolva!

A lapnak a Szabadkai Kerületi Bíróság szóvivője elmondta: a tanács döntését jelentősen befolyásolta, hogy a szegedi házaspár a szabadlábra helyezésük után valószínűleg mindent megtenne, hogy átjusson Magyarországra, a két ország között pedig nincs olyan megállapodás, amely a saját polgárát átadná az ellenük indult büntetőper lefolytatására, "ráadásul az asszony a tettenérésükkor már megpróbált megszökni".

A Szabadkai Kerületi Bíróság szóvivője szerint "átlagos közúti ellenőrzés közben találtak kábítószert" a szegedi házaspár autójában. Jelena Bogovac azt mondta, nem tudja megerősíteni azokat a Magyarországon megjelent információkat, amelyek szerint valaki telefonon felhívta a rendőrséget, és elmondta, hogy kábítószert rejtettek el az autóban.

Mehmet Karoly édesanyját és az asszony férjét november 13-án vették őrizetbe Szerbiában, a horgosi határátkelőhelyen. Ecstasy tablettát és amfetamint találtak az autójukban.