Gallup: Vizitdíjellenes az MSZP-szavazók fele

Vágólapra másolva!
A Fidesznek közel háromszor akkora a támogatottsága, mint az MSZP-nek - derül ki a Gallup decemberi közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a lakosság 60 százaléka venne részt a Fidesz által kezdeményezett népszavazáson. A vizitdíj eltörlésére szavazna az MSZP támogatóinak a fele.
Vágólapra másolva!

Közel háromszor annyian támogatják a Fideszt, mint az MSZP-t: a Fideszt a teljes lakosság 38 százaléka, a szocialistákat pedig 13 százaléka támogatja - derül ki a Gallup felméréséből. A közvélemény-kutatás szerint az ellenzéki pártnak még nem volt ennél nagyobb, a nagyobbik kormánypártnak pedig ennél kisebb támogatottsága.

A miniszterelnökről a megkérdezettek 19 százaléka gondolja, hogy inkább jól, mint rosszul végzi a feladatát. Gyurcsány Ferencben a felmérés szerint csak a lakosság 13 százaléka bízik. A legnagyobb ellenzéki párt vezetőjében, Orbán Viktorban a megkérdezettek 38 százalék bízik.

A lakosság 60 százaléka mondja biztosra a részvételét a népszavazáson. Összehasonlításként: egy most vasárnapi országgyűlési választáson csak 55 százalék venne biztosan részt. A tandíjakra az embereknek 74, a vizitdíjra 79 és a kórházi napidíjra 84 százaléka mondana nemet. A szocialista párt támogatóinak 47-47 százaléka nem ért egyet a tandíj és a vizitdíj bevezetésével, 58 százaléka pedig ellenzi a kórházi napidíjakat.