Nem gyűjt aláírást a Fidesz a patikaliberalizáció ellen

Vágólapra másolva!
Hiába engedte át az Alkotmánybíróság hétfőn a Fidesz patikaliberalizációval kapcsolatos népszavazási kérdését, a párt úgy döntött: mégsem kezdni meg az aláírásgyűjtést. A Fidesz szerint a kormány szándékosan lassította le a hitelesítést. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz kedden bejelentette, hogy nem kezdi el az aláírásgyűjtést a patikán kívüli gyógyszerárusítással foglalkozó népszavazási kérdésben. A közlemény szerint a kormány "nemtelen eszközökkel" próbálja meggátolni a népszavazást, s a patikaliberalizációra vonatkozó kérdés hitelesítését annyira lelassították, hogy az már nem tud időben felzárkózni a Szociális Népszavazás kérdéseihez.

Az Alkotmánybíróság pedig hétfői döntésével zöld utat adott ennek a kezdeményezésnek is, miután elutasította az Országos Választási Bizottság patikaliberalizációval kapcsolatos döntéseit megtámadó kifogásokat. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a Fidesz és a KDNP, illetve Kálmán László nyelvész ezzel kapcsolatos, ellentétes tartalmú népszavazási kezdeményezéseiben is megkezdődhet az aláírásgyűjtés.