Negyvenezerre büntették az előállított újságírókat

Vágólapra másolva!
Negyvenezer forintra bírságolta a rendőrség azt a két újságírót, akik többszöri felszólásra sem hagyták el november 17-én a Batthyány-örökmécsest, miközben ott egy engedély nélküli tüntetés zajlott. A két újságíró fellebbezni fog a döntés ellen.
Vágólapra másolva!

Szabálysértési eljárásban 40 ezer forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Index és a hvg.hu újságíróját, akiket még november 17-én állítottak elő egy fővárosi demonstráció feloszlatása közben - ezt a két érintett közölte kedden az MTI-vel.

A rendőrségi határozat indoklásában többek között az szerepelt, hogy november 17-én egy engedély nélküli fővárosi demonstráció helyszínét többszöri felszólítás ellenére sem hagyták el és passzív ellenállást tanúsítottak. A döntés ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni, az Index riportere ezzel a lehetőséggel élni is kíván. A hvg.hu munkatársa szerint az őt képviselő jogász már korábban élt ezzel a lehetőséggel.

A két újságírót egy fővárosi, a Batthyány-örökmécsesnél tartott demonstráció feloszlatásakor állították elő, amikor ők az eseményről tudósítottak. Az eset kapcsán, a demonstrációkról tudósító újságírók védelméről szóló eljárási kódex kidolgozását kérte Demszky Gábor főpolgármester a budapesti rendőrfőkapitánytól.