Enyhe sérülései vannak Csintalannak

Vágólapra másolva!
Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett csupán Csintalan Sándor. A HírTV műsorvezetőjét, volt szocialista országgyűlési képviselőt lakásának mélygarázsában támadták meg. A nyomozók vizsgálják, a támadásnak köze volt-e Csintalan közéleti tevékenységéhez.
Vágólapra másolva!

Hétfőn este támadás érte Csintalan Sándort házának mélygarázsában. Bodnár Zsolt, a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese az MTV reggeli műsorában elmondta, hogy a támadók először megverték az egykori politikust, majd elvették tőle a pénzét. A BRFK sajtóügyeletese, Csillag Melinda az [origo]-nak azt mondta: Csintalan sérülései nyolc napon belül gyógyulók. A volt politikust kihallgatták, vallomását jegyzőkönyvbe vették. Jelenleg is kórházban van, ahol rendőrök védik.

A HírTV - ahol Csintalan műsorvezetőként dolgozik - közlése szerint négy ember hajtotta végre a támadást ólmosbotokkal. A BRFK kommunikációs osztálya által közzétett közlemény szerint rablás történt, amelyet négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi követett el, akik pénzt követeltek "egy 57 éves budapesti lakostól" a főváros III. kerületének egyik teremgarázsában. Az ügyben a további eljárást rablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanújával a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi I. Főosztály folytatja le - áll a közleményben.

A távirati iroda úgy tudja, hogy az Állami Egészségügyi Központba szállították Csintalant. A vizsgálatok szerint zúzódásos sérüléseket szenvedett, a koponya CT-je negatív volt.

Csintalan a rendőröknek elmondta, hogy az utóbbi időben több fenyegetés is érte - közölte Bodnár, aki hozzátette, vizsgálják, hogy ezeknek, illetve Csintalan közéleti szerepének köze volt-e a támadáshoz.

Az MTI emlékeztetett arra, hogy a műsorvezetőt az elmúlt napokban sorozatosan bírálta a kuruc.info nevű külföldi szerverről működtetett honlap. Emellett a budapesti utcai rendbontásokban vezető szerepet játszó Budaházy György és Toroczkai László a múlt pénteken közleményben jelentette be, hogy beperlik Csintalan Sándort, aki "minden eddigi határon túlment" a velük szembeni "mocskolódásban".