Szigetváritól várják a vizitdíjas nemeket

Vágólapra másolva!
Az MSZP egykori kampányigazgatója, Szigetvári Viktor készíti fel az MSZP-t a vizitdíjról szóló népszavazásra. A kommunikációs szakember szerint alkalmi munkáról van szó, nem tér vissza a szocialistákhoz. Szigetvári tagadta a Népszabadság azon értesülését, hogy a cége magyarázná el az egészségbiztosítási reformot is.
Vágólapra másolva!

Csupán a vizitdíjas népszavazásra való felkészítésben segíti az MSZP-t a Szigetvári Viktor, a párt korábbi kampányigazgatója - mondta a kommunikációs szakember az [origo]-nak annak kapcsán, hogy a Népszabadság azt írta: a népszavazási kampány mellett az egészségbiztosítási reformot is ő kommunikálná. Szigetvári közölte: a napilap értesülése pontatlan, csupán a párt népszavazási kampányában vesz részt. Szigetvári szerint a napilap őt nem kereste meg.

A volt kampányigazgató cége, a Szigetvári és Társai Kommunikációs Vállalat hat hónapos szerződést kötött az MSZP-vel, amely december 1-jétől lép életbe. Szigetvári - aki 2006-ban távozott a kampányigazgatói posztról - az MTI-nek azt mondta: mindez nem a személyes visszatérését jelenti, csupán egy konkrét feladatról van szó.

Szigetvári arról nem árult el részleteket, hogyan fog felépülni a kampány, mindössze annyit mondott: arra koncentrálnak majd, hogy az MSZP számára megfelelő végeredmény szülessen a népszavazáson. A kórházi napidíjról, a vizitdíjról és a tandíjról - ezeket az egészségügyi reform kulcslépéseinek tartotta koalíció - a Fidesz kezdeményezett népszavazást. A referendumot várhatóan tavaszra írják majd ki.

Közben az MSZP lazította a vizitdíjra vonatkozó szabályokat. A jelenleg a parlament előtt lévő egészségbiztosítási törvénytervezet szerint a megalakuló pénztárak felhatalmazást kapnak arra, hogy átvállalják a betegektől a vizitdíjat, ha az ügyfelek részt vesznek a szűrővizsgálatokon. Így akár az is megtörténhet, hogy a pénztárakkal szerződők többsége nem fizet a jövőben.