Ismét a bliccelők ellen kampányol a BKV

Vágólapra másolva!
Újabb kampányt indít a BKV a bliccelés ellen. Ezúttal emberek hátára erősített bábukkal demonstrálják, hogy a csalók lógnak a rendes utasokon. Eközben a főpolgármesteri kabinet 13 százalékos jegyáremelésre tett javaslatot, szavazás december 20-án lesz erről.
Vágólapra másolva!

"Ne lógj rajtunk!" címmel újabb kampányt indít a jegy és bérlet nélküli utazás ellen a BKV - közölte a vállalat sajtóirodájának vezetője. Zelenák Tibor szerint a kampánnyal a BKV arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a jegy vagy bérlet nélkül utazók a fizető utasokra rónak terheket, nekik okoznak kárt.

A kampány keretében két ember napi 4 órában a hátára erősített bábuval demonstrálja, hogy a bliccelők a fizető utasokon "lógnak". A hétfőn elkezdődött kampány két hétig tart, és elsősorban a forgalmasabb megállókban - a 2-es és a 3-as metró, illetve a 4-6-os villamosok vonalán - találkozhatnak vele az utasok.

A BKV kutatásai szerint a fiatalabb korosztályban a legnagyobb a bliccelők aránya. Zelenák szerint a kampánnyal arra akarnak rávilágítani, hogy "nem sikk, ha valaki bliccel".

A vállalat járatain jelenleg körülbelül 20-30 százalék a bliccelők aránya, ők az elmúlt években mintegy 15 milliárd forintos kárt okoztak a BKV-nak. A bliccelők kiszűrése ellen a társaság a tavasz óta folyamatosan végez szigorított ellenőrzéseket a járatokon. Zelenák Tibor az MTI kérdésére elmondta: a kampány - az azonos tematikájú újsághirdetésekkel együtt - körülbelül 2 millió forintba kerül.

13 százalékos jegyáremelést akarnak

A BKV tarifáinak 13 százalékos emelését javasolta a főpolgármesteri kabinet hétfőn - tudta meg az MTI a BKV vezérigazgató-helyettesétől. Regőczi Miklós elmondta: az emelésről a kabinet javaslata alapján december 20-i ülésén dönt majd a Fővárosi Közgyűlés.

John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője tudatta: a BKV járatainak menetrendjét rögzítő úgynevezett paraméterkönyv módosításának - tehát az esetleges járatritkítások - kérdése február végén kerül a főpolgármesteri kabinet elé. A paraméterkönyv módosításának alapelveiről szerdán dönt a Fővárosi Önkormányzat városüzemeltetési bizottsága.