Vágólapra másolva!
Visszavonta Tatárszentgyörgy polgármestere a Magyar Gárda közterület-használati engedélyét, amit a szervezet korábban arra kapott, hogy végigvonuljon a településen. A Gárda erre úgy reagált, hogy megtartja a felvonulást. A község vezetője nem támogatja az ellendemonstrációt sem.
Vágólapra másolva!

Azonnali hatállyal visszavonta a december 9-ére a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi rendezvényére kiadott közterület-használati engedélyt Berente Imréné, a község polgármestere. Korábban úgy volt, hogy a szervezet demonstrál a településen.

"Az engedély kiadását követően, a Magyar Gárda által Tatárszentgyörgy településen terjesztett szórólapok tartalma és az interneten olvasható és a vezetőik által a médiákban tett nyilatkozatok alapján megállapítottam, hogy félrevezettek és a tatárszentgyörgyi rendezvényt a roma bűnözés és a roma társadalom elleni demonstrációra kívánják felhasználni. Mindezek ellen Tatárszentgyörgy vezetése elhatárolódik a fenti szervezetekkel együtt" - nyilatkozta a vezető.

Berente Imréné azt is elmondta, hogy nem támogatja az Országos Cigány Önkormányzat vezetője Kolompár Orbán által kezdeményezett csendes demonstrációt sem - áll a RomNetnek eljutatott közleményben.

A romák megdöbbenése azáltal keletkezett, hogy Kolompár Orbán a helyi roma közösséget, a Magyar Gárda által szervezett rendezvény időpontjában kívánta aktivizálni, holott a cigányellenesség egyáltalán nem jellemző Tatárszentgyörgyön - állítja a polgármester közleménye.

Ennek ellenére a Magyar Gárda az MTI-hez szombaton késő este eljuttatott közleményében azt írta, hogy megtartja a Tatárszentgyörgyre tervezett rendezvényt.