Állítólag bűnözők fenyegetik a sztárbírót

Vágólapra másolva!
Lomnici Zoltán főbíró nem adott érdemi információt azzal a sajtóban megjelent feltételezéssel kapcsolatban, hogy Varga Zoltán lemondása hátterében bűnözői csoportok fenyegetése állna.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évtizedekben számos nagy ügyben ítélkező Varga Zoltán pénteken mondott le az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnökhelyettesi posztjáról. Távozását az ellene, illetve személyén keresztül az igazságszolgáltatás ellen indított alaptalan támadásokkal indokolta.

A sajtóban olyan feltevések jelentek meg, hogy Varga Zoltán lemondása mögött olyan bűnözők támadása állhat, akiknek a büntetőügyében ő tárgyalt.

Lomnici Zoltán az MTI-nek szombaton úgy nyilatkozott: egy ehhez hasonló kérdés valóban "vizsgálat tárgyát képezi", de semmilyen konkrét információt ezzel kapcsolatban nincs joga kiadni.

Arról, hogy kivel kapcsolatban és milyen szervezet folytat vizsgálatot, a Legfelsőbb Bíróság elnöke nem kívánt felvilágosítást adni.

"Az tény, hogy egy hasonló ügyben folyik vizsgálat, de hogy az mi, azt nem mondhatom meg" - közölte a főbíró. Hozzátette: amennyiben a vizsgálat olyan szakaszba jut, hogy nyilvános információk közölhetők, akkor az illetékesek a tájékoztatást meg fogják tenni.