Öngyilkos lett egy kényszergyógykezelt

Vágólapra másolva!
Felakasztotta magát a budapesti igazságügyi elmegyógyintézet egyik lakója, aki emberölés miatti kényszergyógykezelését töltötte. Vizsgálatot indítottak az ügyben, de az idegenkezűség lehetőségét már kizárták.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos lett egy emberölés miatt kényszergyógykezelt fogvatartott csütörtökre virradó éjjel a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben - közölte Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben. A fogvatartott, aki 1995 óta volt az intézetben, cipőfűzőjével akasztotta fel magát a mosdóban lévő csövekre.

Az intézet közleménye szerint az egyik ápoló a folyamatos vízzubogásra lett figyelmes, rögtön riasztotta az ügyeletes orvost, aki a megállapította a halál beálltát. A rendőrség és a rendőrorvos szakértő helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget. Csere László szerinte eddig nem találtak arra utaló jelet, hogy az emberölés miatt kényszergyógykezelt öngyilkosságra készült volna. Nem találtak búcsúlevelet, a betegtársaknak, illetve az intézet dolgozóinak sem tett említést arról, mire készül.

A büntetés-végrehajtási szervezet mintegy 15 ezer személyt tart fogva. A mostani eseten kívül eddig ebben az évben négy öngyilkosság történt bv-intézetekben.