Karácsonyra felfüggesztené a sztrájkot a Liga

Vágólapra másolva!
A karácsony békéjét nem kívánják megzavarni a sztrájkolók, a Liga azt ígéri, hogy addigra befejezik a munkabeszüntetést - írja a Népszabadság. A szakszervezeti szövetségség az egészségügyi törvény végszavazásának napján, december 17-én kezd sztrájkolni.
Vágólapra másolva!

Már december 17-én, az egészségügyi végszavazás napjának délelőttjén is sztrájk lesz - mondta az Népszabadságnak Gaskó István Liga Szakszervezetek elnöke.

"Ha a nemek lesznek többségben, akkor beszüntetjük a sztrájkot. Ha az igenek, a sztrájkbizottságok döntenek a folytatásról" - közölte a szakszervezeti, aki hozzátette: a karácsony békéjét nem kívánjuk megzavarni, vagyis a sztrájkot, ha az még tartani fog, felfüggesztik az ünnepek idejére.

A Liga Szakszervezet novemberben jelentette be, hogy december 17-re, az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényjavaslat parlamenti zárószavazásának napjára országos, több ágazatra kiterjedő sztrájkot szervez. A Liga akciójához csatlakozott a Magyar Orvos Szövetség és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is.