Kutyák támadtak egy mozgássérültre

Vágólapra másolva!
Három nagytestű kutya megtámadott egy mozgássérült férfit egy Vas megyei településen. A vérző férfi csaknem három kilómétert gyalogolt, mire segítséget tudott kérni. Az állatok állítólag eddig soha senkit nem bántottak.
Vágólapra másolva!

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy férfit, akit három nagytestű kutya támadott meg Vas megyei Peresznye községben - közölte a rendőrség csütörtökön. "Egy közeli állattartó telep kutyái támadták meg kedden a férfit, aki az egyik út mellett füvet szedett a disznóinak" - tájékoztatott Tóth László Zsolt, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A nehezen mozgó, több sebből vérző férfi csaknem három kilométert gyalogolt az állattartó teleptől a helyi italboltig, ahonnan értesítették a mentőket. A szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították, ahol megoperálták. Az állattartó telep vezetője sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, szerinte kutyái eddig senkit nem támadtak meg. A kőszegi rendőrkapitányság nyomozást rendelt el az esetleges személyi felelősség megállapítása érdekében.