Öregekre utaznak a csaló gázosok

Vágólapra másolva!
Gázosnak adják ki magukat azok a csalók, akik a fővárosi lakótelepeket járva, idős emberektől próbálnak pénzt kiszedni a Főtáv nevében. A cég nem tud arról, hogy bárkit már átvertek volna, de arra kérnek mindenkit, hogy ha gyanús ajánlattal találkoznak, azonnal értesítsék a rendőrséget.
Vágólapra másolva!

Csalók járják a budapesti lakótelepeket, ahol elsősorban idős emberektől próbálnak pénzt kiszedni a Főtáv nevében - mondta az [origo]-nak Balog Róbert, a cég szóvivője. A hírről elsőként az RTL Klub híradója számolt be.

A szélhámosok azt használják ki, hogy a kormány felvetette: állami támogatást kaphat az, aki központi fűtéssel felszerelt lakását, az energiatakarékosság jegyében egyedi szabályzós rendszerré alakítaná át. A csalók azt használják ki, hogy többen hallattak már a kormány ötletéről.

Az idős lakókat úgy próbálják átverni, hogy felajánlják nekik: ha fizetnek több tízezer forint előleget, akkor legközlebebb kedvezményt kapnak a távhő díjból. A szóvivő egyelőre nem tud arról, hogy bárkit ténylegesen becsaptak volna. Arról, hogy a csalók ezzel próbálkoznak a Főtáv egyik ügyfele értesítette a céget.

A szóvivő közölte: arra kérnek mindenkit, hogy ha gyanús ajánlattal találkoznak, azonnal értesítsék a rendőrséget. Balog szerint már az is gyanús lehet, ha valaki előleget kér a Főtán nevében, a cég ugyanis soha nem kér előleget. A cégük munkatársainak pedig hivatalos fényképes igazolványa van, amelyet kérés nélkül be kell mutatniuk.