Megmérgezték társukat mátészalkai iskolások

Vágólapra másolva!
Mérget tettek osztálytársnőjük tízórai szendvicsébe tizenegyedikes lányok Mátészalkán. Tettüket viccnek szánták, azt akarták, hogy társuk hasmenést kapjon. A lány gyomrát ki kellett mosni.
Vágólapra másolva!

Gyomorfájással vittek be a mátészalkai kórházba az egyik helyi középiskolából egy tizenegyedikes tanulót. A lány olyan szendvicsből evett, melybe két osztálytársnője valamilyen port szórt - tájékoztatta az MTI-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Fülöp Gergely sajtószóvivő elmondta, hogy a diáklánynak még hétfőn kimosták a gyomrát és huszonnégy órás megfigyelére kórházban tartották.

Az ügyben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés megalapozott gyanújával vizsgálódik a mátészalkai kapitányság. A bűncselekménnyel gyanúsított lányok beismerték és megbánták viccnek szánt tettüket. Azt szerették volna, ha osztálytársnőjük, akit nem kedveltek, hasmenést kap. A port egy hasonló korú fiútól kapott vitaminkapszulából keverték, és tették a lány tízóraijába.

A fiút, aki tudott a tervről, bűnsegédlettel gyanúsítja a rendőrség. Az aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés büntetésének felső határa három évig terjedő szabadságvesztés - mondta el Fülöp Gergely.