Kigyulladt egy panelház Budapesten

Vágólapra másolva!
A budapesti Havanna lakótelepen lángra kapott egy tízemeletes panelház. Egy embert füstmérgezéssel szállítottak kórházba. A tűzoltók megfékezték a lángokat.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy tízemeletes panelház szerdán Budapesten, a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen - tájékoztatta az MTI-t Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. A szóvivő elmondta, hogy a Havanna utcai panelház második emeleti lakásában keletkezett a tűz.

Egy 20 négyzetméteres szoba teljes terjedelmében égett és a mellette lévő helyiségek is lángra kaptak. A lakásból a tűzoltók mentettek ki egy nőt és gyermekét. Az anyuka elmondása szerint a tűz akkor keletkezett, amikor gyermeke egy gázöngyújtóval és annak töltőjével játszott a szobában - tette hozzá Molnár Péter.

A ház ötödik emeletén eszméletlen állapotban találtak egy embert a tűzoltók, a férfi valószínűleg füstmérgezést szenvedett, őt kórházba szállították - tette hozzá. A helyszínen 35 tűzoltó küzdött a lángokkal, a tüzet délutánra sikerült megfékezni. Átvizsgálták az épületet, további sérülteket nem találtak.