Dohánycég bútorozta be a parlamenti cigiszobát

Vágólapra másolva!
A British American Tobacco bútorozta be a Parlament dohányzószobáját - írja a Magyar Nemzet. A cég azzal indokolta az ajándék beruházást, hogy azt akarta, kulturált körülmények között cigizhessenek az Országház dolgozói.
Vágólapra másolva!

Bőrfotelekkel, kanapékkal, asztalokkal, székekkel, sárgaréz hamutartókkal rendezte be az Országház dohányzótermét a British American Tobacco dohánycég magyarországi csoportja - írja a Magyar Nemzet, amely szerint a helyiségben semmi nem jelzi, hogy a cég állta a felújítást.

Az Országgyűlés gazdasági hivatala a lapnak elmondta, hogy közpénzt nem fordítottak a beruházásra, azt a dohánycég finanszírozta. A BAT pedig közölte: "Az ország egyik legszebb, történelmi műemlék épületében egy olyan helyiség létrehozását támogatjuk, amely segíti, hogy az Országházban dolgozó felnőtt dohányosok ne zavarják a nem dohányzókat, kulturált körülmények között, a nem dohányzóktól elkülönítve dohányozhassanak."

Régóta van dohányzószoba a Parlamentben, a cigiző képviselők azonban nem mindig tartották fontosnak, hogy ott füstöljenek. 2004 novemberében például az után tiltották ki a tévékamerákat az Országház folyosóiról, hogy a tv2 felvételeket készített tiltott helyen dohányzó képviselőkről.