Hiába várták a kormány képviselőjét a parlamentben

Vágólapra másolva!
Félórás szünetet rendelt el Áder János kedden az Országgyűlésben, miután megállapította, hogy a napirend szerint következő előterjesztés tárgyalásának kezdetén nincs jelen a kormány képviselője.
Vágólapra másolva!

Az ülést vezető Áder János lezárta a jövő évi költségvetés újra megnyitott részletes vitáját, majd bejelentette a következő napirendi pont tárgyalásának kezdetét. Ez a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló törvény módosításának részletes vitája lett volna. Azonban az ülésteremben nem volt jelen a kormány képviselője, így az elnök két perc szünetet rendelt el.

Amikor ez letelt, Áder János közölte: példátlan eset, hogy az előzetes napirend ellenére nincs jelen a kormány képviselője. A politikus azt mondta, 1990 óta országgyűlési képviselő, de hasonló esetre nem emlékszik.

Áder János a jegyzőkönyv számára hozzátette: nyomatékkal kéri az Országgyűlés elnökét, hívja fel a kabinet tagjainak a figyelmét arra, hogy a minisztereknek vagy az államtitkároknak jelen kell lenniük a kormány-előterjesztések tárgyalásánál.

Az előzetesen tervezett napirend szerint a 2008-as költségvetés újra megnyitott részletes vitája körülbelül 17 óráig tartott volna, azonban már 16 óra 30 előtt véget ért. Ettől az időponttól a következő napirendi pont tárgyalásával folytatódott volna az Országgyűlés ülése.