Ittasan karambolozott egy rendőr Egerben

Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal elbocsátotta Eger rendőrkapitánya azt a fiatal rendőrjárőrt, aki vasárnap utasként, ittasan karambolozott, majd elmenekült a baleset helyszínről. Az autó civil sofőrje szintén ivott. Mindketten könnyeben megsérültek.
Vágólapra másolva!

Utasként ittasan karambolozott, majd a nyitott gépkocsit hátrahagyva elmenekült a helyszínről egy rendőr Egerben. A vasárnap hajnalban, a viadukton történt esetről a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata számolt be. A rendőrség internetes oldalán olvasható tájékoztató szerint a fiatal rendőrt Eger rendőrkapitánya azonnali hatállyal elbocsátotta. A rendőrjárőr büntetőjogi felelőssége is felmerült, ügyében az eljárást a Heves Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja le.

A rendőrséget egy taxisofőr értesítette a hajnali balesetről, ám a helyszínre érkező járőrök senkit sem találtak a szalagkorlátnak ütközött, nyitva hagyott gépkocsiban. Az utastérben vérnyomokat fedeztek fel, amiből arra következtettek, hogy az autóban utazók megsérültek. Kiderült, hogy az ütközést követően az autót vezető egri fiatalember és utasa, a hasonló korú rendőr elszaladtak a helyszínről. Mikor megtalálták őket, még akkor is láthatóan ittasak voltak. A gépkocsi vezetője és utasa is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Péntek este, ugyancsak ittasan, balesetet okozott egy rendőrtiszt Szombathelyen. Az elsődleges orvosi vélemények alapján a férfi közepesen ittasan ült volán mögé, így felettesei kezdeményezték szolgálati viszonyának megszűntetését.