Kubaiak is megsérültek a bicskei összetűzésben

Vágólapra másolva!
Az első orvosi vizsgálat során nem vették észre, csak később derült ki, hogy két kubai menekült is megsebesült a vasárnap hajnali bicskei kocsmai összetűzésben. A sérültek száma így már ötre emelkedett. A rendőrség még vizsgálja, mi is történt pontosan, de szinte biztos, hogy a kubaiakat nem utasítják ki.
Vágólapra másolva!

Két kubai sérültje is van a Bicskén vasárnap hajnalban tettlegességig fajuló szóváltásnak. Az egyik menekültnek az orrcsontja, a másiknak az alkarja repedt meg - közölte az MTI-vel R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bár a kubaiakat a történtek után megvizsgálta az orvos, akkor még nem látszott indokoltnak további orvosi ellátásuk, és nem voltak szemmel látható sérüléseik. Hétfőn azonban fájdalomról panaszkodtak, az ismételt vizsgálat során pedig kiderült a sérülés - mondta a szóvivő.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az összetűzésben három magyar férfi, - közülük kettő könnyű, egy pedig súlyos, de nem életveszélyes - szúrt, vágott sérüléseket szenvedett. A sérültek száma a kubaiakkal együtt már ötre emelkedett. Az ügyben még folyik a rendőrségi vizsgálat annak megállapítására, hogy a történtek idején kisebb-nagyobb mértékben ittas résztvevők közül, kinek, milyen szerepe volt - tette hozzá a szóvivő.

A kormány és az Egyesült Államok közötti megállapodás alapján, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) közreműködésével október 9-én a bicskei befogadó állomásra érkezett, és azóta menekült státust kapott kubai menekültek egy csoportja vasárnap hajnalban keveredett szóváltásba egy bicskei szórakozóhelyen.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatójának tájékoztatása szerint a történtek "az eset kis súlyára való tekintettel", nem érintik a kubaiak menekülti státusát, de ugyanazzal a felelősséggel kell szembenézniük, mint a magyar állampolgároknak.