Délután bedugult a temetők környéke

Vágólapra másolva!
Zsúfoltak voltak a fővárosi temetők mindenszentek napján, de dugók csak kora délután alakultak ki a sírkertek környékén. A temetőkben történt bűncselekményről csütörtökön nem érkezett bejelentés.
Vágólapra másolva!

Zsúfoltak voltak mindenszentek napján a fővárosi temetők környéki utak, a közlekedésben komolyabb fennakadás nem volt, csak kora délután akadtak problémák - közölte csütörtök este a BRFK ügyeletese, Bálint Gabriella. A rendőrséghez csütörtök estig nem érkezett bejelentés bűncselekményekről.

Elsősorban a kora délutáni órákban alakultak ki kisebb dugók, torlódások a temetők környékén. A sírkertek környéki parkolóhelyek már délelőtt megteltek, ezért a rendőrség mindenkitől azt kérte: lehetőleg tömegközlekedéssel menjen a temetőkbe.

A rendőrség mindenszentek és halottak napján fokozottan ellenőrzi a sírkertek környékét. A rendőrök mellett a polgárőrség és a temetők biztonsági szolgálatai is segítettek a temetők környéki közlekedés és a közrend biztosításában. Ezek a szervezetek sem jeleztek problémát.

A BKV pénteken is gyakrabban indítja majd a fővárosi temetőket érintő buszokat és villamosokat. A zsúfoltság enyhítésére a négynapos ünnepi hétvégére csuklós járműveket állítottak forgalomba.

A budapesti temetők november 4-ig reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. A temetői irodákban péntekig ügyeletet tartanak a látogatók számára 7.30 és 17 óra között.