Szigorítja a jegyellenőrzést a MÁV

Vágólapra másolva!
A megszokottnál jóval több ellenőr kéri majd a jegyeket, bérleteket a vonatokon csütörtöktől az egész országban. A MÁV jegyellenőrzési akcióval akar véget vetni a bliccelésnek és a trükközésnek a többször felhasznált jegyekkel.
Vágólapra másolva!

November elsejétől országos szintű menetjegy-ellenőrzési akciót indul a vonatokon. A MÁV-START Zrt közleménye szerint a bliccelők milliárdos nagyságrendű károkat okoznak, csak a budapesti aglomerációs körzetben körülbelül 3 milliárd forintos bevételtől esik el miattuk a vasúttársaság.

Az elmúlt időszak ellenőrzései során az derült ki, hogy a főváros közelében élő, ingázó utasok egy része a nem ellenőrzött retúrjegyet többször is felhasználja, és néhányan nem vesznek jegyet a Budapestig tartó szakaszokra.

Csütörtöktől ezért az eddig megszokott létszámon felül újabb szakképzett ellenőrök kérik majd a jegyeket, vizsgálják az igénybe vett kedvezmények jogosságát, a távolságra vonatkozó érvényességet. "Ezekkel a munkatársakkal a nap bármely szakaszában, bármely vonalon találkozhatnak az utasok" - olvasható a MÁV közleményében.

Balogh-Fazekas Anita, a vasúttársaság szóvivője azt mondta: szándékosan nem árulják el, meddig tart az ellenőrzési akció. Korábban ugyanis azt tapasztalták, hogy az akciók utolsó napja után visszaállt a régire a bliccelők száma.