Vágólapra másolva!
Általában erősen negatív a politikusok megítélése a Századvég és a Forsense októberi közvélemény-kutatása szerint. A lista legvégén Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kullog, a legnépszerűbb politikus pedig Kósa Lajos Fidesz-alelnök.
Vágólapra másolva!

A politikusok általános negatív megítélését tükrözi a Századvég és a Forsense 2007 októberében végzett telefonos közvélemény-kutatása. Az adatok azt jelzik, hogy az utóbbi negyedévben nem történt jelentős elmozdulás a politikusok megítélésében. A rangsor élén továbbra is Kósa Lajos, Sólyom László és Szili Katalin áll. A legkevésbé rokonszenves politikusok Horváth Ágnes, Gyurcsány Ferenc és Kóka János.

A korábban folyamatosan a dobogó valamely fokát elfoglaló MDF-elnök, Dávid Ibolya népszerűsége elmarad a három legnépszerűbb politikus indexétől, de a negyedik helyet még mindig ő foglalja el.

A lista utolsó öt helyén kizárólag vezető kormánypárti politikus található. Ugyanakkor Szili Katalinon kívül még egy kormánypárti politikus népszerűségi indexe haladja meg a közepes szintet jelentő 50 pontot: Fodor Gábor környezetvédelmi miniszteré.

Az MSZP-szimpatizánsok körében a Fidesz politikusai közül magas Kósa Lajos elfogadottsága (53 pont). A Fidesz szavazói körében a kormánypárti politikusok egyikének sem éri el a népszerűsége az 50 pontot, a legmagasabb pontszámot Szili Katalin (48 pont) és Fodor Gábor (46 pont) kapta.