Leégett egy üzemcsarnok Debrecenben

Vágólapra másolva!
Porig égett egy műanyag-feldolgozó üzem Debrecen határában. Egyelőre nem tudni, miért gyulladt ki az épület. A kivezényelt negyven tűzoltó órákig küzdött a lángokkal, de csak hajnalra sikerült eloltani a tüzet.
Vágólapra másolva!

Teljesen leégett egy műanyag-feldolgozó üzem Debrecen határában - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese, Kozma Imre. A debreceni Gáspár György kertben lévő műanyaghulladék-feldolgozást és újrahasznosítást végző telepen eddig ismeretlen okból csaptak fel a lángok. A debreceni tűzoltók a helyszínre érve látták, hogy a csarnok teteje beomlott, és rendkívül nagy tűz van, ezért a korábbi 2-es fokozatú riasztást 4-re emelték. Ezután a berettyóújfalui és a hajdúnánási tűzoltókat is bevontak az oltásba.

Tíz gépjárművel, öt fecskendővel negyven tűzoltó órákig küzdött a lángokkal; az éjfél körül keletkezett tüzet éjjel fél háromra sikerült lefeketíteni, fél ötre pedig teljesen eloltani. A csarnok épülete teljesen leégett, a hozzá északon kapcsolódó téglaépületnek a tetőszerkezete lett a lángok martaléka, és a délen kapcsolódó hasonló téglaépület is károsodott.

A tűzoltók 6 darab 11,5 kilogrammos gázpalackot hoztak ki az épületből, amelynek környékén 6-8 méteres körzetben a zsákokban tárolt műanyag alapanyagok is megsemmisültek. A tűztől nagy mennyiségű fekete füst gomolygott a város felé, ezért a helyszínen tartózkodott és folyamatos méréseket végzett a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti felderítő kocsija. A mérések szerint a levegő mérgező gázkoncentrációja nem érte el a munkabiztonsági határértéket. A tűzben senki nem sérült meg, de a kárérték elérheti a tízmillió forintot.