Az SZDSZ nem zárkózna el egy Orbán nélküli Fidesztől

Vágólapra másolva!
Minden olyan párttal együtt tud működni az SZDSZ, amellyel hasonló a Magyarországról alkotott képük - így kommentálta Fodor Gábor liberális képviselő, környezetvédelmi és vízügyi miniszter az SZDSZ ügyvivőjének pénteki kijelentését. Horn Gábor a stop.hu-nak azt mondta, hogy egy Orbán nélküli Fidesszel el tudná képzelni az együttműködést.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ mindig a program alapján köt koalíciót - mondta Fodor Gábor liberális képviselő, környezetvédelmi és vízügyi miniszter szombaton az MTI-nek. A Szabad Demokraták Szövetségének volt elnökjelöltje nem kívánta érdemben kommentálni Horn Gábor ügyvivő pénteki kijelentéseit, mert elmondása szerint pártja mindig partnere programja alapján kötött koalíciót, és eddig a szocialisták elképzelései álltak a legközelebb hozzájuk.

Horn Gábor pénteken egy a stop.hu-nak adott interjújában arról beszélt: az SZDSZ be van szorítva abba a szerepbe, hogy csak az MSZP-vel tud szövetségre lépni. Megjegyezte: ő viszont úgy gondolja, hogy egy következetes konzervatív párttal az SZDSZ-nek lenne mit keresnie a parlamentben vagy akár kormányon is. Az SZDSZ ügyvivője azt is el tudná képzelni, hogy egy Orbán Viktor nélküli konzervatív liberális erő az SZDSZ szövetségese legyen.

Fodor Gábor az MTI kérdésére, hogy a Fidesszel képesek lennének-e szövetségre lépni, közölte: minden olyan párttal együtt tudnak működni, amellyel hasonló a Magyarországról alkotott képük.

A liberálisok volt elnökjelöltje a Fidesz kapcsán kitért arra, hogy minden jó szándék mellett olyan látszatot keltett az Orbán Viktor ellen indított APEH-vizsgálat, mintha azt a kormánykoalíció kezdeményezte volna. Fodor Gábor véleménye szerint szerencsésebb lett volna, ha egyúttal a kormány vezetőinek vagyonosodását is vizsgálnák.